Uncategorized

Islamitische quotes #1

Jij kunt de gelukkigste vrouw ter wereld zijn-500x500

Een halfjaar geleden heb ik een boek gekocht genaamd “Jij kunt de gelukkigste vrouw ter wereld zijn.” Het was niet de titel die mij aansprak, maar de mooie quotes die in het boek staan.  Per pagina wordt er een quote geplaatst onder het genoemde onderwerp. De een gaat over verdriet, de ander over geluk. Allemaal mooie en verschillende quotes die ik graag met jullie wil delen. Dit zal ik in sha Allah ieder week doen.

 

We hebben geld nodig om te leven, maar dat betekent niet dat we moeten leven voor het geld.
Dit is een quote die mij echt heeft aangesproken. Tegenwoordig is geld een belangrijk middel geworden in deze samenleving. Is het eigenlijk altijd al geweest, maar alles wordt steeds duurder. Geld is erg belangrijk voor ons alle. Elke man wil zijn gezin kunnen onderhouden, elke vrouw wil haar kinderen gezond opvoeden  en zo heeft iedereen zijn/haar behoeftes waar je het geld voor nodig hebt.  Sommige hebben het geld niet en andere hebben weer te veel. Geld moeten we op de juiste manier uitgeven, maar wat is nou de juiste manier? Het belangrijkste is dat we het geld niet verspillen aan behoeftes die niet nodig zijn!

We kunnen het verleden niet veranderen of de toekomst uitstippelen zoals wij willen. Waarom zouden we onszelf opvreten en spijt hebben van iets wat we niet kunnen veranderen?
Vele zijn bezig met het uitstippelen van hun leven. Welke opleiding moet ik doen? Wie wordt mijn man? Waar wil ik wonen? Hoeveel kinderen neem ik? Allemaal vragen waarbij je denkt dat jezelf een antwoord op kan geven, maar dat is niet het geval. Ons toekomst staat al opgeschreven en staat vast! Wat wij moeten doen, is vertrouwen op Allah subhana wa Tahala en observeren. Om een goede toekomst te hebben, moet je natuurlijk wel stappen zetten om daar te komen. Over de toekomst weten we nog niks, maar het verleden hebben we wel gehad en zal bij ons in het hoofd geschreven staan. Alle leuke en niet-leuke herinneringen en over alle negatieve acties die je hebt ondernomen en waar je veel spijt over hebt. Blijf niet haken in het verleden en ga door in het heden! Het enige wat je kan doen is om vergiffenis  vragen en meer niet.

alhamdullilah

Kijk niet naar de negatieve aspecten van het leven; wees tevreden met zijn schoonheid en het geluk ervan.
Er zijn af en toe van die dagen dat je nergens zin in hebt. Het enige wat je doet is klagen over het leven, de mensen, de wereld en noem maar op. Allemaal negatieve woorden en gedachtes , maar we hebben niet in de gaten dat Allah Subhana Wa Tahala prachtige wonderen op de aarde heeft gecreëerd.  Wonderen die we dagelijks zien, maar niet in de gaten hebben dat ze bestaan. Wordt het niet tijd dat we onze ogen openen om de waardevolle creatie van Allah subhana Wa Tahala te leren kennen i.p.v. met gesloten ogen te gaan zoeken naar negativiteit!

Er is niets moeilijk of onmogelijk in het leven zolang je kunt werken en bewegen.
Alhamdullilah, ik kan werken en bewegen! Daar mag ik blij mee zijn en er zijn meer mensen die dit kunnen, maar ook veel niet. Toch zijn er mensen die zeuren en niet genoegen nemen met wat ze hebben en kunnen.  Mensen willen meer, maar doen niks. Ze geven snel op en laten hun dromen en doelen gaan.  Terwijl er mensen zijn die hun dromen en doelen zo graag willen verwezenlijken, maar de kans er niet voor krijgen. Niets is onmogelijk zonder stappen te zetten.

Verban het idee van mislukking uit je hoofd.
Dit zorgt alleen voor onzekerheid en demotivatie. Geen enkel mens is een mislukking. Elk mens heeft iets bijzonders waar een ander jaloers op is. Een sterke karakter, een mooi gezicht, een geweldige baan of vrouw. Je kan een creatie van Allah Subhana Wa Tahala geen mislukking noemen. Allah heeft ons zo gecreëerd dat we bijzonder zijn op onze eigen manier.  Daar mogen wij trots op zijn. Blijf positief en dank Allah Subhana Wa Tahala elke dag voor jouw leven, Alhamdullilah.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *