Uncategorized

Verslaafd!

verslaafd

Wij zijn verslaafd aan onze mobieltjes! Ik kan ook niet zonder mijn mobiel. Het leuke is dat ik mijn mobiel niet echt nodig heb, maar de gedachtes dat mijn telefoon ergens is waar ik niet ben, is niet fijn.  Of als ik even geen internetverbinding heb dan ben ik bang dat ik iets belangrijk mis, maar wanneer ik weer internet heb, is er niks interessants gebeurd. Hoe kan een mobiel ons nou zo gek maken?

 

Ik denk dat ik het antwoord weet. We willen van alles weten en zien. Wat onze favoriete blogger heeft gepost? Welke afbeelding onze volgers hebben geplaats op instagram? Welke geruchten er zijn over een persoon die je kent? Een en al nutteloze informatie waar wij verslaafd aan zijn. Waar ben ik verslaafd aan?

Facebook
Halfjaar geleden wist ik niet eens wat facebook inhield. Ik was erg onbekend met het netwerk en wilde er niks mee te maken hebben, maar tegenwoordig zit facebook in mijn hoofd. Er zijn 2 pagina’s die ik beheer en die ik in leven probeer te houden. Om het in leven te houden, voeg ik zomaar mensen toe om likes binnen te krijgen. Het is een best slimme idee, maar ook wel triest.

2923591662

Instagram
Mijn volgers zijn hilarisch en nemen de betekenis van YOLO te serieus. Ze leven het leven alsof er geen morgen zal zijn. Van elk stap die ze maken, is er een foto van beschikbaar. Wat eigenlijk best gevaarlijk is, want mensen zijn instaat om de gekste dingen te doen, dus pas op! Het leven van een ander  is niet eens zo interessant, maar ik ben gewoon nieuwsgierig wat mensen doen in hun leven. Noem me maar een spookvolger.

Whatsapp
Niemand appt mij, maar ik doe alsof ik 1000en fans heb die tegen me praten, maar wat ik werkelijk doe is gewoon triest. Ik ga mijn lijstje af en kijk naar de afbeelding en statussen die bijna altijd hetzelfde zijn en soms als ik echt niks te doen heb, kijk ik naar de laatst gezien van interessante mensen. Triest he, maar geef toe dat je dat ook af en toe doet.

Telefoonverslaving is een verslaving die we niet kunnen verklaren. Onze ouders proberen het te begrijpen, maar het kan gewoon niet. We zijn verslaafd, er is helaas geen kliniek of een medicijn die ons kan laten afkicken, maar of ik die nodig heb? Nee, ik houd van mijn telefoon en wil hem niet kwijt en dit geldt denk ik ook voor vele andere.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *